تیم ملی فوتبال کشورمان در سال 1347 قهرمان مسابقات جام ملتهای آسیا شد

29 اردیبهشت 1347 روز خاصی برای فوتبال ایران است.

به گزارش طرفداری، در این روز تاریخی قهرمانی مسابقات جام ملتهای آسیا را به دست آوردیم.

در این دوره از بازیها 5 تیم شرکت داشتند، ایران میزبان و اسرائیل قهرمان دوره قبل بود اما 3 تیم هنگ کنگ، میانمار و تایوان با صدرنشینی در گروه های مقدماتی خود به دور نهایی مسابقات صعود کردند و سایر تیم های قدرتمند آن دوران فوتبال آسیا شامل هندوستان، کره جنوبی، عراق، ژاپن و... از حضور در این رقابت ها بازماندند.

میانمار قهرمان 2 سال قبل بازیهای آسیایی 1966 و اسرائیل قهرمان دوره گذشته جام ملتهای آسیا بودند، ایران هم تیم دوم بازیهای آسیایی دوره قبل بود به همین علت نباید غیبت کره جنوبی، ژاپن و هند ما را گمراه کند که سطح این مسابقات پایین بود بلکه اسرائیل، میانمار و ایران بهترین تیم های آن سال آسیا بودند.

تیم ملی ایران با نفراتی مثل عزیز اصلی، فرامرز ظلی، جعفر کاشانی، حسن حبیبی، محراب شاهرخی، مصطفی عرب، حسین فرزامی، اکبر افتخاری، پرویز قلیچ خانی، حسین کلانی، علی جباری، غلام وفاخواه، اصغر شرفی، همایون بهزادی، حمید امینی خواه و... در این مسابقات شرکت کرد.

در روز 20 اردیبهشت 1347 تیم ملی فوتبال ایران در اولین روز بازیها در امجدیه 2-0 هنگ کنگ را شکست داد و تیم های میانمار و تایوان 1-1 کردند، اسرائیل در روز اول بازیها استراحت داشت.

در بازی ایران برابر هنگ کنگ، همایون بهزادی در دقیقه 70 و علی جباری در دقیقه 88 گلهای تیم ملی فوتبال کشورمان را به ثمر رساندند.

در روز سوم مسابقات تیم ملی اسرائیل 6-1 هنگ کنگ را شکست داد و هراس را به دل همه انداخت، در دومین بازی ایران، برابر تایوان که در بازی اول برابر میانمار قدرتمند 1-1 کرده بود 4-0 برنده شدیم و نشان دادیم ما هم به اندازه اسرائیل و شاید بیشتر، قدرتمند هستیم.

در دور سوم بازی ها تیم ملی ایران استراحت داشت و تیم ملی میانمار در یک روز تاریخی 1-0 اسرائیل را برد و هنگ کنگ و تایوان 1-1 کردند.

با این نتایج، هنگ کنگ و تایوان از رقابت قهرمانی عقب ماندند و تیم های ایران، میانمار و اسرائیل همان طور که انتظار می رفت مدعیان اصلی قهرمانی شدند.

در بازیهای بعدی ایران 3-1 میانمار را برد و انتقام باخت در بازیهای آسیایی 1966 را از این تیم گرفت و اسرائیل هم تایوان را 4-1 شکست داد، گلهای ایران را همایون بهزادی، اکبر افتخاری و حسین کلانی زدند.

بعد از این بازیها ایران با 3 برد و 9 گل زده و یک گل خورده در رده اول بود، اسرائیل با 2 برد و یک باخت و 10 گل زده و 3 گل خورده دوم بود و میانمار با یک برد و یک مساوی و یک باخت سوم و تایوان با 2 مساوی چهارم شدند و هنگ کنگ هم با یک مساوی در رده آخر قرار داشت.

در روز آخر میانمار برابر تیم ملی تایوان 2-0 برنده شد و بازی ایران و اسرائیل در روز 29 اردیبهشت 1347 ترسیم کننده مقام قهرمان شد، اسرائیل با برد قهرمان می شد چرا که تفاضل گل بهتری داشت اما ایران با یک مساوی هم عنوان قهرمانی را به دست می اورد.

29 اردیبهشت ماه 1347، ایران در یک روز تاریخی با 2 گل همایون بهزادی و پرویز قلیچ خانی 2-1 برنده و قهرمان شد، یک قهرمانی قدرتمند که ضمن ثبت قهرمانی، اسرائیل را هم به رتبه سوم فرستاد و میانمار دوم شد، اسرائیل با برد اول و با مساوی دوم می شد اما باخت و سوم شد.

تیم ملی با 4 برد و با قدرت قهرمان شد، مردم ایران تا صبح نخوابیدند و جشن گرفتند.